Η (σατυρική) βιογραφία του Αριστοτέλη

Παρακάτω διαβάζετε μία προσπάθεια μιάς μαθήτριας της Γ θεωρητικής να κάνει το μάθημα και το διάβασματων Αρχαίων λίγο πιό ενδιαφέρον….
Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.Χ στα πανέμορφα και κοσμοπολίτικα Στάγειρα που τα συστήνω ανεπιφύλακατα για αυτήν την εποχή.Είναι πολύ φτηνά.Πήγε η Ντώντη και πέρασε υπέροχα.
Το Αριστοτελουλίνι περπατούσε μέχρι τα δεκαεφτά του έως την Αθήνα όπου έκανε μία βίζιτα στην Ακαδημία του Πλάτωνα .(ήξερε και είχε διαβάσει όλα τα τσοντοπεριοδικά που είχε εκδώσει έως τότε ο Πλάτωνας.)

Το Τελουλίνι πήγε στην Ακαδημία όπ(ι)ου συναντιότουσαν όλοι οι σούπερστάρς φιλόσοφοι της επόχης(φρόκαλα).Είχε ο καθένας από μία προσωπικότητα,δυό-τρείς απόψεις και αγνάντευαν με ένα τσαμπί φραγκοστάφυλο τον Αργοσαρωνικό,ού να μου χαθούν μου θέλανε και Πολιτεία.Άντε μην πώ τώρα,» πώς επιδρούσαν θετικά ο ένας στον άλλο» αλλά το βιβλίο της τρίτης Λυκείου δεν διευκρινίζει αν επιδρούσαν με την ιδιότητα του φιλοσόφου ή του άνδρα άρα έστω:επίδραση=τρίψιμο βουβωνικής χώρας με άλλη βουβωνική χώρα.Ή να αναφέρω την έκφραση»χρήσιμες παρορμήσεις»?

Η ψυχοσύνθεση του Αριστοτέλη ήταν διαστροφική. Ό άνθρωπος ήταν απλά ψυχασθενής ,διαταραγμένη προσωπικότητα.Είχε βίτσιο να βγάζει τις κιτρινίλες των δοντιών (ανθρωπίνων τε και ζώων) και να τα διατηρεί σε ένα βαζάκι με υγρό άζωτο.Ανώμαλος,παιδί μου.Κάποιοι μαλάκες λένε ότι η ψυχοσύνθεση του, ήταν απόλυτα θετική,επιστημονική και ελάχιστα ποιητική.Μαλακίες.Ψέμματα.Η γιαγιά μου την ήξερε τη μάνα του. Σκατόσογο.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η οξύνια του.Ο Πλάτωνας τον αποκαλούσε»ο Νούς», υποκοριστικό του middle name του Αριστοτέλη, Μουνούς.

Ο Πλάτωνας όταν έλειπε ο Αριστοτέλης από το μάθημα ένιωθε ένα κενό, μία έξαψη και έλεγε στους άλλους φιλοσόφους:

«Δεν έχω όρεξη για μάθημα.Πάρτε μιά μπάλα και βγείτε έξω να παίξετε μήλα.»

….άλλες φορές που ο Αριστοτέλης προτιμούσε να διαβάσει σπίτι του ο Πλάτωνας αναφωνούσε:»Μιέρδα» .

Ο Αριστοτέλης έμεινε περί τα 20 χρόνια στη δυτική Πτέρυγα της Ακαδημίας στην αίθουσα 25 εξαιτίας του «Συνδρόμου Παικσοπούλινγκ», μεγάλη επιδημία της εποχής.

Οι κακές παρέες και τα ναρκωτικά αλλά και τα όργια στις ακαδημαικές αίθουσες τον έκαναν να έρθει σε «ρήξη » με τον μικροτσούτσουνο Ηρακλείδη, τον σχιζοφρενοκαύλη Σπεύσιππο και τον Ξενοκράτη που είχε δυσεντερία.Ακόμα και τον Πλάτωνα τον κουτούπωσε…Μην πούμε και για της άλλες σχολές.Ήταν γνωστή πουτάνα ο Αριστοτέλης.

Δεν είχε φίλους, έιχε πολλούς σκύλους.Πίστευε πως οι μαλακίες που έλεγε ήταν πολύκοντά στην πραγματικότητα,η παλιοψωνάρα, και όσιον προτιμάν την αλήθεια.Πίστευε πώς,ο καυλιάρης ο φιλόσοφος πρέπει να θυσιάζει τις προσωπικές του απόψεις περί μαρμότας και βλεννόροιας για την διάσωση της Αλήθειας.Η Αλήθεια ήταν μία χαζογκόμενα πό τα Στάγειρα.Ίου, χλεμπονιάρα.

Επείδη δεν άντεξε τόση πελατεία πήγε στην Μακεδονία το 343 για να εκπαιδεύσει τον Αλέξανδρο.Ο Αριστοτέλης δίδασκε στη Μίεζα,μια κωμόπωλη κοντά στον Πούλο εεεε… Πέλλα.Τού δίδασκε με τα Άρλεκιν της εποχής, τα γνωστά μας ομηρικά έπη.Ο Αλέξανδρος όμως εκδήλωσε μία σαφή προτίμηση στο μυθιστόρημα «Τριστάνος και Ιζόλδη».

Το 335 γύρισε στην Αθήνα και δίδαξε τσάμικο και πεντοζάλη στο Λύκειο Ελληνίδων,όπου μαθήτευε μεγάλος αριθμός υποψηφίων ρητόρων και σοφιστών.

Ο Θεόφραστος ίδρυσε την σχολή «Περίκαυλις» που πήρε το όνομα της από την αυτοσχέδια καπότα της εποχής.

12 χρόνια άντεξετο βαρύ αέρα της Αθήνας καθώς το φαινόμενο της τρύπας του Όζοντος μεσουρανούσε και έγραψε τότε μεγάλο μέρος των Πολιτικών του,Μετά τα φυσικά, Περί ζώων γενέσεως και τα Ηθικά Νικομάχεια τα οποία ο Θεόφραστος έβαλε καταλάθος στο πληντύριο με τα μαύρα και ξέβαψαν σε κάποια σημεία. Γι’ αυτο δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

Ο Αριστοτέλης είναι πιά ένας ώριμος άντραςπου ψάχνει μία παρθένα συνταξιούχο για γνωριμίακαι όχι μόνο.Η συζήτηση μαζί του είναι πιό εύκολη και επειδή έχει καιρό να γαμήσει λέει ναι σε όλα.

Γίνεται γνωστό ότι πέθανε ο Μ.Αλέξανδρος και μην τον είδατε τον Αρίστο.

Κατηγορήθηκε για ασέβειαγιαί ένα βράδυ τον είδεν γυμνό να χα’ι’δεύεται με ένα ρακούν.Ψέμματα.

Η αφορμή ήταν ένα ποίημα που είχε γράψει για τον Ερμία που πέθανε.Οι Αθηναίοι του πρόσαψανπως το έγραψε σε στυλ παιάνα,που ήταν ύμνος για τον θεό Απόλλωνα και όχι
για τραβέλλια σαν τον Ερμία.Άστα που ο Ερμίς ήταν φίλος του βασιλιά Φιλίππου των Καννών.

Πήγε το παιδί στην Χαλκιδική στην μαμά του και τέζαρε μετά από ένα χρόνο.

Χαρακτήρισε την Αθήνα πάγκαλη(=πανέμορφη) γιατί ήξερε ότι μετά από 3000 χρόνια ένας μαλάκας Πάγκαλος θα πρότεινε να αρθεί το άσυλο από τα Πανεπιστήμια.Είπε όμως ότι ήταν και από τα πιο σιχαμερά καιανυπόφορα μέρη.Μπλιάχ, μπόχα.

Τον ρώτησε εκεί έναςτυπάς γιατί φεύγει από την Αθήνα και ο Τέλλης απάντησε:

«Δε γουστάρω ρε μαλάκες να πίνω ούζα, θέλω βότκα.Πάω Ράσσια,α γαμίσου.»

O Αριστοτ�λης μετά από αποτυχημ�νη εγχείρηση κολλαγόνου. Πάνω:Εδώ ο Αριστοτέλης μετά απότην 3η αποτυχημένη εγχείρηση κολλαγόνου.

Οποιαδήποτε συνωνυμία με ιστορικό φιλόσοφο δεν είχε σκοπό να θίξει το εθνικό σας φρόνημα.

Advertisements

~ από mourningthedeparted στο Φεβρουαρίου 23, 2007.

8 Σχόλια to “Η (σατυρική) βιογραφία του Αριστοτέλη”

 1. Ε όχι και ξανθιά ο Αριστοτέλης!
  …Όλοι ξέρουν ότι προτιμούσε το φωσφοριζέ το κόκκινο.

 2. Το φωσφοριζέ κόκκινο είναι πεπερασμένο, άλλωστε ο Αριστοτέλης δεν ήταν μια ξανθιά σαν τις άλλες…

 3. Eγω στο χω πει οτι σε αγαπαω ε??
  Ε??
  Ε???
  Σε νιωθω ως καημενη καμενη πρων θεωριτικουρια και νυν φιλολογουσα. φευγω, παω να αυτομουτζωθω

 4. Clap Clap Clap 😀 Συγχαρητήρια για την πνοή που δίνεις στο μάθημα, εμείς της Τεχνολογικής μόνο στον προγραμματισμό μπορούμε να τα κάνουμε αυτά:

  ΓΡΑΨΕ ‘ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;’
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΠΟΣ
  ΑΝ ΤΟΠΟΣ = «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΤΟΤΕ
  ΓΡΑΨΕ ‘ΚΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ’
  ΤΕΛΟΣ_ΑΝ

 5. μου έθιξες το εθνικό μου φρόνημα αλλά θα μου περάσει σε λίγο

 6. τα σπάει!! αν μπορεί να γίνει ανάλογο ποστ για την ιστορία κατεύθυνσης θα εκτιμηθεί!

  …τα οποία ο Θεόφραστος έβαλε καταλάθος στο πληντύριο με τα μαύρα και ξέβαψαν σε κάποια σημεία. Γι’ αυτο δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.
  Αυτή η ατάκα ήταν όοοολα τα λεφτά!!!!

 7. re imoun ekstasiasmeni otan to egrafa,eniwtha ligo san to motny python poy leei oles aytes tis atakes kai den ksereis poso na gelaseis

 8. Έλα Αλέκο…

  Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?

  ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

  Λυπάμαι πολύ!

  ΧΑΣΑΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: